Open mobile menu Home

Wat kan ik doen?

Mogelijkheden om te verduurzamen op een rij

Enkele mogelijkheden om je woning te verduurzamen.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken. Dit leidt tot een lagere energierekening en het beperkt de CO₂-uitstoot. Meestal hebben zonnepanelen een goede terugverdientijd. Daardoor kan het een goede investering zijn. Ook als het bewolkt is, kun je profiteren van de Nederlandse zon en je eigen energie op te wekken.

Doe de verduurzamingsscan op de website van je bank om te zien wat jouw mogelijkheden zijn. Of bekijk hier of zonnepanelen op jouw dak mogelijk zijn.

HR++-beglazing

Het belangrijkste voordeel van HR++ glas is de isolerende werking. Met dit glas blijft de warmte in huis. Hierdoor bespaar je energie. Ook wordt je woning een stuk comfortabeler omdat er geen kou en tocht meer is bij de ramen. Inmiddels is HR++ glas de standaard en bespaart het aanzienlijk meer energie dan dubbel glas.

Doe de verduurzamingsscan op de website van je bank om te zien wat jouw mogelijkheden zijn. Of bekijk hier welk isolatieglas in jouw ramen mogelijk is.

Gevelisolatie

Gevelisolatie kan op twee manieren, namelijk aan de binnen- en buitenkant van de gevel. Het heeft daarnaast veel voordelen. Zo voorkomt het warmteverlies via de gevel. Dit zorgt ervoor dat je energieverbruik daalt en je wooncomfort toeneemt.

Spouwmuurisolatie is een goed uit te voeren manier om je buitenmuren te isoleren. De spouw – de ruimte van circa 4 tot 6 centimeter tussen de binnen- en buitenmuur – wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal. Daarnaast zijn er ook andere manieren om de muren te isoleren, bijvoorbeeld met een voorzetwand.

Doe de verduurzamingsscan op de website van je bank om te zien wat jouw mogelijkheden zijn. Of bekijk hier of spouwmuurisolatie bij jou mogelijk is.

Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor een scheiding tussen de temperatuur in de woning en de temperatuur in de kruipruimte. Het voordeel: warmere voeten, minder tocht en minder vocht in je woning en een lager energieverbruik. Sinds 1992 hebben nieuwe woningen standaard vloerisolatie.

Doe de verduurzamingsscan op de website van je bank om te zien wat jouw mogelijkheden zijn. Of bekijk hier of vloerisolatie bij jou mogelijk is.

Enkele mogelijkheden om je bedrijf energiezuinig en duurzaam te maken.

Energielabel C

Per 1 januari 2023 moeten vrijwel alle kantoorpanden groter dan 100m² in Nederland beschikken over een energielabel C of hoger (A of B), anders riskeren ondernemers een boete of moeten ze het pand sluiten. Er is een beperkt aantal uitzonderingen op deze wettelijke maatregel. Het is goed om hier op tijd onderzoek naar te doen en wanneer nodig actie op te nemen. Bekijk als MKB-ondernemer hier welke stappen je kunt zetten. Als huurder is het goed om de eigenaar van het pand hierop te wijzen, om te voorkomen dat je naar een andere locatie op zoek moet gaan.

Ga naar de website van je bank om te zien wat jouw mogelijkheden zijn.

Zonnepanelen

Door zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken. Dit zorgt voor een lagere energierekening en het beperkt de CO₂-uitstoot. Meestal hebben zonnepanelen een goede terugverdientijd. Daardoor kan het een goede investering zijn. Ook als het bewolkt is, kun je profiteren van zelf opgewekte energie.

Ga naar de website van je bank om te zien wat jouw mogelijkheden zijn. Of bekijk hier welke tien factoren van belang zijn als je zonnepanelen wilt plaatsen op je pand.

Transport en Processen

Ook zonder eigen bedrijfspand zijn er mogelijkheden om je bedrijf te verduurzamen. Denk aan elektrisch rijden of elektrisch transport van je producten, overgaan op elektrische bedrijfsmiddelen of duurzame afvalverwerking. De belangrijkste kansen om je bedrijf in zijn geheel te verduurzamen ontdek je door je businessmodel onder de loep te nemen. Want de mogelijkheden liggen voor elke sector anders.

Je bank denkt hierbij graag met je mee en kan je op weg helpen om duurzamer te ondernemen. Ga naar de website van je bank voor meer informatie.

Bekijk de video

De vloerisolatie van Hanneke

Hanneke had eerst een koude vloer. Nu blijf de warmte binnen en heeft ze nooit meer koude voeten. De oplossing? Vloerisolatie.

Lees meer

Hypotheek verhogen voor duurzame verbouwing

Gerlinde van klimaatstichting HIER ging verhuizen en greep dit moment aan om haar nieuwe woning meteen goed te isoleren. Lees meer.

Lees meer

Jetmail: “Het groenste print- en mailbedrijf van Nederland”

De duurzame visie van Jetmail begon bij het behalen van de ISO-certificering. “We ontdekten dat verduurzaming niet alleen goed is, maar ook kan bijdragen aan je portemonnee…”, lees meer.

Bekijk de video

Transportbedrijven kunnen ook duurzaam zijn

TSN groen heeft laten zien dat alles wat ze doen, duurzaam gemaakt kan worden.

Waar vind ik meer informatie?

Je bank of adviseur kan je helpen meer inzicht te krijgen als je wilt verduurzamen. Ga naar de website van je bank om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld door een scan te doen op de website van jouw bank.

Ga naar de website van je bank
Confidental Infomation